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Rhubarbe Timperley Early

Une des variétés les plus précoces. Dès les premiers jours chauds après l'hiver, cette variété recommence à pousser, ce qui ne pose aucun problème car elle tolère très bien les gelées tardives. Bonne variété pour le forçage. Excellente saveur, mais ne tient pas bien la couleur à la cuisson.

Les tiges sont plus longues et plus fines, son goût est particulièrement sucré, par conséquent, vous souhaiterez peut-être modérer la quantité de sucre que vous ajoutez à une recette lorsque vous utilisez de la rhubarbe Timperley Early.
Couleur pétiole : Rouge au vert pomme
Pétiole hauteur : 90 cm (36”)

Origine : Angleterre
Année : 1945

Citations portant sur la Rhubarbe Timperley Early


Long, slender, red petioles mature very early. Perhaps the best cultivar for forcing. Noted for its flavor. Developed in about the 1920s in the UK.
Source : Horticultural Reviews, Volume 40 - Wiley-Blackwell - 2012, Thomas M. Gradziel, Kim E. Hummer, Paolo Inglese, 2012
First sold commercially in 1945, ‘Timperley Early’ is – as the name might suggest – one of the earliest varieties of rhubarb available, even without forcing.1 It can be harvested in early- to mid-April, and though it only produces medium yields, it’s a perennially popular choice because of the speediness of its growth. The colour is a strong red, though it will fade to green in warmer climes. Stalks are longer and thinner than some other options on this list, while the taste of the rhubarb is especially sweet. As such, you may want to moderate the amount of sugar you add to a recipe when using Timperley Early rhubarb.
Source : Horticulture Magazine - UK Website, 2024
Some varieties are almost colorless during cooking. These include Linnaeus and Timberley Early
Source : Rhubarb, Søren Staun Petersen,

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