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Rhubarbe Canada Red

Synonymes : Chipman’s Canada Red
Développée au Canada elle produit souvent des tiges plus courtes, plus minces et moins fibreuse que les autres variétés, mais il est tendre et très doux avec une bonne couleur rouge. L’une des variétés les plus douces sur le marché. Elle produit moins de tiges florales.

Bonne vigueur, très peu exigeante et adapté aux régions froides avec une grande tolérance au gel. Les tiges rouges et charnues ont une teneur en sucre élevé et conservent leur couleur vive, même après la cuisson.

Excellent pour parfumer de nombreux plats, sa teneur élevée en sucre est adapté pour les tartes, les confitures et la congélation. Rendement en jus : 79,9 %. Anthocyanes : 60mg/kg de poids frais. Les tiges permettent la confection de délicieuses tartes, de confitures et de sauces. Se congèle ou se prépare en conserve pour une utilisation ultérieure.

Les tiges sont plus épaisses, plus fibreuses et ligneuses que celles de Victoria ou de Turkish. Elles sont rouges à l'extérieur et rouge à vert à l'intérieur. Les variétés rouges sont préférées par certains pour les plats culinaires nécessitant une couleur rouge.

Produit souvent des tiges plus courtes et plus minces que les autres variétés, mais il est tendre et très doux avec une bonne couleur rouge. Il produit moins de tiges florales.
Couleur pétiole : Rouge moyen
Couleur de la chaire : rouge et rouge-verte
Couleur à la cuisson : Rouge
Pilosité du pétiole : Lisse et légèrement rugeuse dans le haut
Pétiole hauteur : 90 cm (36”)
Brix : 6,0
Nombre de nervures : 5

Origine : Canada
Année : 1960
Développer par : Certaines sources suggèrent qu'il a été développé dans les années 1960 par le programme d'horticulture du ministère de l'Agriculture du Canada à Ottawa, tandis que d'autres sources indiquent qu'il est issu d'une sélection naturelle dans un jardin potager au Québec.
Disponibilité : Disponible au canada

Citations portant sur la Rhubarbe Canada Red


Canadian introduction. Stalks are long, thick, and red throughout their length; vigorous; produces few seed stalks.
Source : Horticultural Reviews, Volume 40 - Wiley-Blackwell - 2012, Thomas M. Gradziel, Kim E. Hummer, Paolo Inglese, 2012
Semi-erect attitude, type of cross-section 7, red ground color of skin, entire distribution of skin superimposed color at base, entire distribution of skin superimposed color at middle, speckled distribution of skin superimposed color just below leaf blade, present hairiness just below leaf blade, strong ribbing of dorsal side, green color of flesh
Source : The effect of the cultivar and harvest term on the yield and nutritional value of rhubarb juice, Ivana Mezeyová, Ján Mezey, Alena Andrejiová, 2021
Moderate red Multiple uses. Colour resists fading when processed. High yielding variety.
Source : Rhubarb - Underutilized Vegetable Crops - Importance and Cullivalion, Aman Deep Ranga, Jagmeet Singh, 2023
Moderate red, Multiple uses. Color resists fading when processed. High yielding variety.
Source : How to Grow Rhubarb in Your Garden, Taun Beddes, Utah State University, 2024
Instantly identifiable by the brightness of its blood-red stalks, ‘Canada Red’ carries a particularly sweet taste that means you won’t require quite so much sugar in your recipe. What’s more, the pleasing contrast of the lush green foliage against the crimson stalks enhances the aesthetic appeal of your garden, too. The plant generally grows up to about a metre or more in height and should produce harvestable stems for about five years before its powers will wane. It can be harvested anytime between April and June, depending upon the specific plant in question and the conditions in your part of the UK.
Source : Horticulture Magazine - UK Website, 2024
It is a variety that has been sold by Home Depot for the last several years. It has red stalks that are also red when cross-sectioned. We have one clump at the museum and it has been abused a lot so we're not sure if it will make it. Strawberry and Strawberry Red They are probably the same thing but one cannot be sure. We have grown Strawberry rhubarb from seed and have also obtained one root of the plant for growing from a grower in Quebec. The name does not describe the flavour, it indicates the colour of the stalk. We have 2 clumps of Strawberry growing at the Museum and are hoping that it will establish itself over the next couple of years. The Strawberry Red were just added this year, and we still testing it out.
Source : Garden Projects at the Museum - Our choice of vegetable to discuss is rhubarb, POMO Museum, Port Moody Heritage Society, 2024
New Chipman's Canadian Red Rhubarb This new rhubarb has flavor and color of Ruby. The newest and rated one of the finest of all rhubarbs. It is well worth the slight additional cost. Hand cut divisions.
Source : Spring Hill Nurseries 100th anniversary, 1949
A brand new Rhubarb imported from Canada. Stems dark red clear to heart and up in the leaf. Produces the sweetest and finest flavored, most beautiful red sauce. Stock limited.
Source : The 1944 book of selected planting stock - Fruit trees, berry bushes, ornamentals, Andrews Nursery Company, Faribault, Minnesota, 1944
A brand new Rhubarb imported from Canada. Stems dark red clear to heart and up in the leaf. Produces the sweetest and finest flavored, most beautiful red sauce. Stock limited.
Source : The 1946 book of selected planting stock - Fruit trees, berry bushes, ornamentals, Andrews Nursery Company, Faribault, Minnesota, 1946

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