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Rhubarbe Glaskin's Perpetual
La variété Glaskin’s Perpetual rend hommage à John Jessie Glaskin, boulanger et marchand de fruits et légumes d’Eastern Road, à Brighton, né en 1875. Passionné de cyclisme, de tir et de jardinage, il possédait un verger à Kemp Town et cultivait des roses. Il a également développé la rhubarbe qui porte son nom, et a remporté des prix pour ses brioches de Pâques.
M. Glaskin est décédé en 1940, mais heureusement, sa remarquable rhubarbe perdure.
Cultivar répertorié pour la première fois à Brighton au Royaume-Uni vers 1920. Il produit de grandes tiges de couleur rouge vif qui sont juteuses et conservent bien leur saveur.
Cette variété peut être récoltée du début du printemps jusqu'à la fin de l’automne, d’où son nom. Là où d’autres variétés deviennent trop amères à mesure que l’été avance, « Glaskin’s Perpetual » contient moins d’acide oxalique que ses consoeurs, ce qui la rend plus douce plus longtemps.
L'acide oxalique donne à la rhubarbe crue un goût piquant et se trouve également dans les épinards et les blettes perpétuels."
Savourez de délicieuses tartes à la rhubarbe, des confitures, du vin et plus encore avec cette variété à haut rendement. Glaskin's Perpetual est un gros producteur de tiges rouges douces et vibrantes sur une longue saison de récolte.
Apparemment elle peut être récolté la 1ère année après le semis.
Couleur pétiole : Rouge et légèrement verte dans le haut
Couleur à la cuisson : Rouge
Rusticité (Zone Canadienne) : 3
Nombre de nervures : 7
Origine : Angleterre
Année : 1920
Développer par : John Jessie Glaskin
Disponibilité : Disponible au Canada
Citations portant sur la Rhubarbe Glaskin's Perpetual
Short to medium-long petioles are greenish with red
bases. Suitable for forcing. First listed in about 1920 in
the UK.
Source : Horticultural Reviews, Volume 40 - Wiley-Blackwell - 2012, Thomas M. Gradziel, Kim E. Hummer, Paolo Inglese, 2012
Another candidate for the position of strongest all-rounder, ‘Glaskin’s Perpetual’ is favoured for its impressive flavour and extended harvesting time.
When most species have accumulated too much oxalic acid to make their stems palatable, this plucky individual is still good to eat well into autumn.
Its soft pink and green stem colouring puts some people off, but the sweetness of its flavour and the longevity of its picking season more than make up for those drawbacks in our opinion.
We’re not alone, either; ‘Glaskin’s Perpetual’ is a perpetual favourite with amateur gardeners around the country.
Source : Horticulture Magazine - UK Website, 2024
This variety was listed in an Ontario seed catalogue from the 1930’s that we had consulted for a different project. Glaskins was bred in Great Britain in the 1920’s and was considered to be a good producer. When we grew it, we found it to be quite vigorous, and it had one interesting trait compared to the other rhubarbs that we grew: the stalks grew almost straight up. We no longer have Glaskins rhubarb growing at the Museum.
Source : Garden Projects at the Museum - Our choice of vegetable to discuss is rhubarb, POMO Museum, Port Moody Heritage Society, 2024
Glaskin’s Perpetual has not one but three claims to fame: it’s the only variety of rhubarb that can be cut in its first year (all the others need two to three years before they are robust enough to survive repeated cutting). And it contains less oxalic acid than any other kind, which means less tartness on the tongue and less sugar in the tart. Its other appealing quality is that its long, greenish stems remain tender right through the season, long after other cultivars have become unappetisingly bitter and tough. A good all-round variety: early cropping, easy to grow (even from seed) and quick to settle in.
Glaskin’s Perpetual commemorates John Jessie Glaskin, a baker and greengrocer of Eastern Road, Brighton, who was born in 1875. He was a keen cyclist, marksman and gardener, who had an orchard in Kemp Town and grew roses as well developing the rhubarb that bears his name, not to mention winning prizes for his hot cross buns.
Mr Glaskin died in 1940, but happily his remarkable rhubarb lives on.
Source : Forgotten fruits - The stories behind Britain’s traditional fruit and vegetables, Christopher Stocks, 2009
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